Новини

Європейські економісти озвучили пропозиції до Дніпропетровщини.

33987309_1977100852309195_3699388420196401152_n (1)

Сьогодні у Дніпропетровській обласній раді Гліб Пригунов провів зустріч із європейською делегацією на чолі з екс-президентом ЄЕСК Європарламенту Анрі Малоссом.

Цей візит є важливим продовженням політики облради із залучення інвестицій до Дніпропетровщини. Слід зазначити, що все більше іноземців проявляють цікавість до економічного потенціалу області.

Європейська делегація підняла декілька важливих тем: створення експортного інкубатора, залучення інвестицій для розвитку проектів громад, для малого і середнього бізнесу, а також лобіювання інтересів області у Європейських бізнес-структурах.

Всі ці напрямки загалом стосуються масштабної підтримки процесу децентралізації. Наразі Дніпропетровська область є лідером з реалізації цієї реформи. Вже створено 60 ОТГ з 89 запланованих. Процес об’єднання громад планують завершити вже за рік.

Голова обласної ради Глеб Пригунов (Gleb Prigunov) у свою чергу окреслив європейським партнерам можливі шляхи співпраці:

«Одним з напрямків спільної роботи може стати сільське господарство. Все, що стосується вирощування овочів, фруктів, молочні ферми, все те, що дає високий прибуток у порівнянні із зерном. Про це можна сміливо розмовляти з нашими аграріями. Також важливий напрямок – це ІТ-сфера. Є цілий ряд позитивних підтверджень, що наші спеціалісти можуть ефективно працювати на умовах аутсорсингу. І третій напрямок – це спрямування переселенців розвиватися у підприємницькій діяльності».

Також європейська делегація підняла актуальну тему «Жінки у бізнесі». Цей напрямок може стати корисним для таких шахтарських містечок області як Павлоград, Тернівка, Першотравенськ та інші, де чоловіки задіяні в роботі, а жінки – домогосподарки. В ході обговорень стало зрозуміло, що у сторін є багато спільних інтересів і бажання рухатися шляхом плідної співпраці. Під кінець зустрічі голова обласної ради запросив усіх присутніх на другий Інвестиційний форум у Дніпрі, який пройде вже у листопаді цього року.