Новини

Іноземні інвестиції в енергозбереження – нагальна задача

DSC_6744

 

Як зробити Дніпропетровщину максимально енергонезалежною та почати залучати іноземні інвестиції в енергоефективність! Це питання обговорювали сьогодні в Дніпропетровській обласній раді. Тут запрацювала робоча комісія з розробки Стратегії з енергоефективності та енергозбереження. Головна кінцева мета реалізації Стратегії – залучити іноземні інвестиції до регіону. До складу робочої групи ввійшли заступники голови облради Валерій Безус та Олег Ісаєв, депутати комісії облради з питань екології та енергозбереження, громадські активісти, профільні керівники облдержадміністрації .

DSC_6746
Серед головних напрямків майбутнього документу: формування плану дій для промислових підприємств, які споживають 4/5 енергоресурсів, підтримка підприємств теплопостачання, збільшення частки відновлювальної енергії, підтримка енергоефективності у комунальній та соціальній сферах, переорієнтування людей на використання енергозбережних заходів та ін. Члени групи вже аналізують наявні програми та напрацювання з енергозбереження, які діють в регіоні, аби розробити конкретні кроки, які будуть прописані у майбутній Стратегії.
До речі Дніпропетровська область втілює декілька проектів з енергозбереження в житлово-комунальній сфері, аби зменшити витрати простих людей на опалення. За рахунок обласних коштів в ОСББ, які виграли спеціальний конкурс, утеплюються фасади, замінюються вікна, відновлюються дахи та інше. В інвестиційному портфелі обласної ради готові проекти по будівництву електростанції на сонячних батареях та багато іншого.

DSC_6752


«Ми підходимо комплексно до реалізації політики з енергоефективності, розуміємо – це єдиний вихід у вирішенні проблеми надмірного споживання енергоресурсів. І головний аспект – Стратегія дозволить залучати іноземні інвестиції в наш регіон, створювати додаткові робочі місця та значно економити на споживанні енергоресурсів», — прокоментував голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.