Новини

«Історичний Музей Дніпра — це потужний ресурс, що має працювати не тільки в науковій площині!»

82786141_735147100342681_4070310716526034944_n

75 дослідницьких робіт, семінари, виставки та форуми — це лише частина проектів, що були реалізовані Історичним Музеєм у 2019 році.

«Але історичні наукові дослідження слід робити прикладними та розповсюджувати серед широкої аудиторії», — таку стратегію у цьому напрямку позначив голова обласної ради Святослав Олійник.

На робочій зустрічі, яка відбулася вчора, музейники презентували напрямки розвитку кожного відділу Історичного Музею та обговорювали із фахівцями та обговорили з громадськістю шляхи розвитку своїх філій: Історії України, Історії АТО, музею «Літературне Придніпров’я», Меморіального музейного центру Олени Блаватської, Меморіального музею-будинку академіка Д.І. Яворницького.

Святослав Олійник акцентував на тому, що Історичний Музей — це великий комплекс філій різних напрямків на балансі обласного бюджету. «Бюджет, який область витрачає на роботу цих закладів має бути максимально ефективно використаний в інтересах суспільства.

Зараз музей буде долучений до популяризації головних ідентифікаторів ідентичності області в рамках Стратегії гуманізму, яку ми оголосили цього року».

Голова обласної ради також зазначив, що питання про реконструкцію покрівель музеїв буде вирішене вже навесні у цьому році. З обласного бюджету для цього виділено 20 млн грн.