Новини

​​Від завтра в області очікується аномальна спека до +37

AE1B58A3-1A9B-4AB0-8FC0-DCA999E7DF65

❗️Обласний центр громадського здоров’я нагадує, що найбільш схильні до впливу спекотної  погоди діти, літні люди, хворі на  серцево-судинні  та легеневі захворювання.

ЛІКАРІ РЕКОМЕНДУЮТЬ:

✅Не зловживайте сонячними ваннами! Найбезпечніший  час для перебування на вулиці — до 10:00 і після 17:00.

✅Вибирайте світлий, легкий одяг для себе та дітей, одягайте капелюх, або користуйтесь парасолькою.

✅Випивайте за добу не менш ніж 2-3 літри рідини, найкраще – мінеральну воду, можна з соком лимона. Увага! Солодкі напої є джерелом «легких» калорій, що веде до перегрівання організму.

✅Будьте обережні з охолодженими напоями та душем, пам’ятайте про ангіни!

✅Вживання міцніших алкогольних напоїв у спеку значною мірою сприяє розвитку негативних наслідків.

‼️Якщо після перебування на сонці з’являються симптоми: загальна слабкість, головний біль, запаморочення, шум у вухах, сонливість, нудота, почервоніння шкірних покровів, прискорені пульс та дихання, підвищена температура тіла. 

У дітей грудного віку  спостерігається блювота, діарея, температура тіла різко підвищується, риси обличчя загострюються, загальний стан швидко погіршується, свідомість затьмарюється, виникають судоми, кома.

🆘Усе це свідчить про серйозну загрозу для здоров’я. Негайно викликайте швидку медичну допомогу! До прибуття «швидкої» хворого слід негайно перемістити  в прохолодне місце, забезпечити поступ свіжого повітря, звільнити від одягу, якщо постраждалий може пити — дати холодної води, на голову покласти холодний компрес.

Бережіть себе та своїх близьких!