Новини

​​Спалах захворюваності на COVID: захворіли 15 священників

9272786A-9609-4957-AB19-0AF92F5597DC

✔️В Дніпропетровській області зафіксували  зростання кількості випадків  на коронавірусну хворобу. За 20.07. зареєстровано 15 випадків, з них 9 по Дніпру, 21.07. – 36 випадків, з них 29 по Дніпру.

✔️Фахівцями ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» розпочато епідеміологічне розслідування. У період з 17 липня зареєстровано спалах захворювання із 15 випадками серед священнослужителів у п’яти відділеннях релігійної організації. Серед захворілих 6 госпіталізовані, інші перебувають в самоізоляції.

✔️Встановлено коло контактних осіб за місцем проживання та місцем проведення богослужінь. Загалом 29, з яких 9 позитивних.

✔️Зараз продовжується процес встановлення кола контактних осіб, проведенні дезінфекції приміщень релігійних організацій. 

«Враховуючи місце мешкання та служби хворих, не виключена можливість подальшого розповсюдження спалаху захворювання серед священнослужителів та прихожан. Оскільки тільки по першому захворілому під час богослужінь в м. Дніпро та м. Петропавлівка за два тижні могли брати участь більше ніж 2 тис осіб», — говорить Роман Чуб, керівник обласного лабораторного центру. 

«Епідеміологічне розслідування та протиепідемічні заходи тривають.  Нажаль існує негативний досвід, коли в релігійних організаціях вже виникали спалахи, що приводили до тяжких наслідків та значного розповсюдженню хвороби.  Тому ми звертаємося до керівників всіх релігійних організацій забезпечити проведення протиепідемічних заходів:  використовувати засоби індивідуального захисту, захворілих священнослужителів відсторонити від контактів з оточуючими в рамках процедури самоізоляції, яка є обов’язковою, проводити очищення та поточну дезінфекцію приміщень, рекомендовано здійснювати релігійні заходи або на відкритому повітрі, або за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв.м.», — Святослав Олійник, голова Дніпропетровської обласної ради.