Новини

🏠 «Прихисток» для переселенців: на Дніпропетровщині в рамках соціального проєкту є вільні місця для більш ніж 3500 внутрішньо переміщених осіб.

Дизайн без названия - 1

 

В Україні діє соціальний проєкт «Прихисток», метою якого є забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, котрі через повномасштабну війну залишилися без даху над головою і були вимушені тікати від війни.

 

🔑 Наразі в Дніпропетровській області власники житла готові безкоштовно надати вимушеним переселенцям 3552 місця як у маленьких селах, так і у великих містах області. Регіон посідає перше місце за кількістю вільних місць.

 

За даними Мінрегіону, в межах соціальної програми «Прихисток» в опалювальний період сума відшкодування власникам житла становить близько 900 грн щомісяця за кожну особу. Відповідне рішення щодо розміру компенсації було ухвалено Кабінетом Міністрів України наприкінці минулого року.

 

📈 Станом на сьогоднішній день на Дніпропетровщині проживає майже 384 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Найбільше – у Дніпрі (152,2 тис чоловік) та Кривому Розі (69,3 тис чоловік).