Новини

🏭 Спеціалісти екологічного управління Дніпропетровської обласної ради взяли участь у форумі з вирішення питань дослідження стану Криворізького залізорудного басейну.

IMG_3429

 

Головна мета заходу – розробити план дій для запобігання виникненню на території басейну техногенної та природної катастрофи.

 

💬 «У ході засідання було вирішено розробити відповідну цільову програму для вирішення нагальних екологічних проблем. Як зазначили учасники форуму, це потребує консолідації зусиль виконавчих органів влади державного, обласного та міського рівнів, прийняття відповідних законодавчих актів та забезпечення невідкладних робіт фінансування з державного та обласного бюджетів», – розповів Сергій Березань, заступник начальника управління з питань екології та природних ресурсів.

 

🚜 Наразі у межах Міської програми Кривого Рогу забезпечується контроль стійкості відвалів і бортів карʼєрів, здійснюються спостереження за рухом пустот, досліджується процес зсуву земної поверхні та проводяться роботи з обстеження будівель, споруд і комунікацій в зоні впливу гірничих робіт шахт та інші заходи.

 

💬 «Але все це вирішує виключно поточні задачі безпеки. В той час як представлені на Форумі сучасні методи та новітні технології створити дієвий інноваційний інструмент

комплексного вирішення нагальних питань запобігання виникненню на території міста еколого-техногенної катастрофи», – продовжив Сергій Березань.

 

За результатами обговорень учасники форуму виступили з пропозицією до Кабінету Міністрів України:

 

🔹актуалізувати та затвердити «Державну програму дослідження стану Криворізького залізорудного басейну для запобігання виникненню на його території катастрофи техногенного характеру»;

🔹передбачити видатки на реалізацію заходів зазначеної програми у співвідношенні – 70% державного бюджету, 30% – місцевих бюджетів;

🔹рекомендували тимчасовій робочій групі визначити першочергові заходи та алгоритм подальших дій.