Новини

«Армія відновлення» на Дніпропетровщині: наразі в області до виконання суспільно корисних робіт вже залучено понад 470 безробітних.

msg-518201556-52984

✅Учасники проєкту приводять до ладу підземні приміщення та готують їх під найпростіші укриття, здійснюються роботи з розчищення захисних споруд цивільного захисту, благоустрою прибережних смуг та русел річок, ліквідації стихійних сміттєзвалищ, приготування їжі військовим, плетіння маскувальних сіток.

Дніпропетровська обласна служба зайнятості на початку березня активно долучилася до урядового проєкту «Армія відновлення».

📍Ніні проєкт запроваджено у 13 областях нашої країни. До лав Армії вже долучилось понад 8,5 тис. українців.

На людей, які залучаються до виконання суспільно корисних робіт, поширюються вимоги законодавства про охорону праці та загальнообов’язкове державне соціальне страхування. З безробітними укладається строковий трудовий договір на період виконання робіт. Оплата праці не може бути нижчою за рівень мінімальної заробітної плати та складає щонайменше 6700 грн.

Участь в таких роботах корисна не тільки для громад, але й для самих безробітних. Цей вид зайнятості дозволяє їм працювати, отримувати прибуток та робити свій внесок у відновлення територій країни.