Новини

30-річчя військової кафедри відсвяткували у Державному національному університеті науки і технологій

!IMG_9940

На урочистому заході зібрались студенти, викладачі кафедри та керівництво навчального закладу. Вітання, почесні грамоти та відзнаки від імені голови обласної ради вручив його заступник по виконавчому апарату Андрій Соколов:

«За ці 30 років кафедра випустила не одне покоління дійсно кваліфікованих кадрів. Той досвід, ті знання, які отримують курсанти тут формують потужну базу військових транспортників.

Кожний випуск – це безпека нашої країни: на рокадах і в полях для випускників кафедри завдань не бракує. Відновлення мостів, шляхів, будівництво захисних укріплень та споруд, розмінування території. Вони відбудовують мости й дороги там, де ще недавно точилися бої, де діяли ворожі ДРГ, де окупант тільки нищив і руйнував, де досі небезпечно.

Я бажаю студентам та викладачам кафедри успіхів та натхнення у роботі й навчанні. Міцного здоровʼя та наснаги! Разом працюємо та наближаємо нашу Перемогу!».

Випускники кафедри, продовжуючи службу в лавах Державної спеціальної служби транспорту, з початку військових дій на сході країни щоденно виконували поставлені завдання в районах проведення ООС – спочатку на будівництві захисних споруд для особового складу, відновлювали пошкоджені в ході бойових дій будівлі шкіл в м. Слов’янську, охороняли діючі та відновлювали зруйновані об’єкти інфраструктури на підконтрольній території Луганської та Донецької областей.

З початком повномасштабного вторгнення випускники кафедри у складі підрозділів Держспецтрансслужби та Сил логістики ЗСУ долучились до виконання завдань за призначеннями щодо забезпечення обороноздатності держави.