Новини

450 забудов Кам’янського лишаються без води: про перебіг ремонту місцевого водогону

00ACBA45-B596-47E5-A4EB-6AAB0F114A08

На проспекті Свободи в Кам’янському цілодобово працює техніка й тривають ремонтні роботи. Там заіржавілі труби водогону замінюють на нові.

«Комунікації тут датовані 1977-м роком. Строк їхньої експлуатації давно минув, втім грошей на якісний й комплексний ремонт ані Аульський водогін, ані місцевий водоканал не мали. У 2019 році кам’янський водоканал був  взятий у керування обласною радою. Ми допомогли підприємству налагодити менеджмент підприємства, вийти на ринок електроенергії та отримати відповідну ліцензію на її постачання. Вітдак підприємство розрахувалося за спожиту електроенергію на 100%, перестало накопичувати борги і змогло на розгорнути ремонт водогонів. Оновлення ми почали з чи не найскладнішої ділянки, яка забезпечує водою 450 будівель Кам’янського», — розповів гендиректор КП ДОР «Аульський водовід» Віталій Неопрятний.

Роботи триватимуть з 5 по 9 травня. На цей час водопостачання у забудовах на вулицях Республіканській й Лісопильній, проспектах Свободи, Аношкіна й частково Шевченка припинено. Аби кам’янчанам швидче повернути воду, ремонтні роботи ведуться цілодобово. На ділянці працює 13 одиниць техніки й 30 робітників.

«Зношені мережі й, відповідно, часте відключення водопостачання — проблема, що притаманна не тільки Кам’янському. Така ж ситуація спостерігається в Новомосковському районі, Криворізькому, Гвардійському, Черкаському, в Нікополі й низці сіл регіону. Саме тому цьогоріч ми заклали у обласному бюджеті 28, 4 млн грн, які спрямуємо на будівництво якісних систем водопостачання», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.