Новини

6,5 мільйонів на нову систему постачання кисню для хворих на Ковід

FB_IMG_1634063651529

Депутати обласної ради проголосували за збільшення видатків для проведення робіт з реконструкції мережі медичного киснепостачання для Дніпропетровської обласної лікарні ім. І.І. Мечникова”.

Сьогодні бюджетна комісія узгодила 6 562 700 грн для будівництва стаціонарної системи, яка забезпечить 101 ліжко у ковідному відділенні лікарні подачею кисню.

Окрім того, 1 000 000 грн виділено також для лікарні ім. І.І. Мечникова на придбання медикаментів та виробів медичного призначення для хворих на СОVІD-19.

«Динаміка госпіталізацій в регіоні продовжує зростати. Більшість інфікованих з ускладненнями — не вакциновані. Наголошую вкотре: вакцинація — єдиний на сьогодні ефективний спосіб захистити себе від важкого перебігу хвороби. Наразі ми робимо усе необхідне для забезпечення пацієнтів наших медзакладів потрібним обладнанням та медикаментами», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Окремо для лікування мешканців області з офтальмологічною патологією “Дніпропетровській обласній клінічній офтальмологічній лікарні” спрямували 1 000 000 грн.

Також комісія проголосувала за виділення коштів на придбання обладнання для дітей з обмеженими можливостями для обласного  “Психоневрологічного центру медико-соціальної реабілітації дітей з тяжкими розладами мовлення та ураженнями ЦНС”.