Новини

71 підприємець з Дніпропетровщини незабаром отримає гранти на започаткування власного бізнесу

index

1 липня в Україні стартувала державна програма «єРобота», в рамках якої громадяни можуть отримати кошти на створення чи розвиток вже існуючої власної справи. Протягом цього часу підприємці Дніпропетровщини подали 562 заявки. Про це повідомили в Дніпропетровському обласному центрі зайнятості.

При установі було створено спеціальну комісію, яка опрацьовує заяви та бізнес-плани для отримання мікрогрантів. Спеціалісти проводять із кандидатами співбесіди.

Починаючи з 1 липня, 71 підприємцець області, які подали заявки, отримали позитивні відповіді і незабаром зможуть використати отримані кошти для започаткування або розширення свого бізнесу. Серед напрямків – налагодження виробництва з деревини і корка, виготовлення металевих виробів, фруктових і овочевих соків, вирощування зернових культур тощо.

«З кожним днем бажаючих скористатися новою урядовою програмою щодо отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу стає все більше. Наразі Дніпропетровська область є однією з лідерів за кількістю заяв на отримання мікрогранту. Очікуємо створення нових робочих місць у регіоні», – сказала голова комісії, заступниця директора Дніпропетровського обласного центру зайнятості Раїса Малоіваненко.

Нині прийом заявок на отримання грошової допомоги від держави продовжується. Розмір гранту визначається відповідно до запиту заявника, але не менше 50 тисяч гривень. За умови створення одного робочого місця – 150 тис. грн, двох робочих місць – 250 тис. грн.

Подати документи можна на порталі Дія за посиланням: https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu