Новини

9 млн євро – соціальні інвестиції Німеччини в Україну!

_MG_8985

Сьогодні в Дніпропетровській обласній раді підписали меморандум з німецькими партнерами. Наша область є учасником Проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VI», який фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини через Німецький банк розвитку KfW.

Безповоротна фінансова допомога Україні від Уряду Німеччини у розмірі 9 млн євро спрямовується у Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області та підконтрольні уряду України райони Донецької і Луганської областей. Основною метою Проекту є створення житла для ВПО та ремонт об’єктів соціальної сфери, таких як школи та дитячі садки. Новий проект допоможе близько 1000 внутрішньо переміщеним особам по всій країні отримати соціальне житло.

З Дніпропетровській області на конкурс субпроектів подалося 9 громад. Грантові кошти отримають міста Першотравенськ та Кривий Ріг. Прогнозна кількість місць для проживання, що будуть створені — 58. Загальна попередня вартість інвестицій на виконання будівельних робіт на обраних об’єктах складає 22 307 422, 5 грн. Крім будівельних робіт буде проводитися робота зі сприяння інтеграції та адаптації ВПО у приймаючих громадах — консультації, семінари, тренініги.

«Цей проект вже не вперше реалізується в Україні. В рамках поточного УФСІ V в Дніпропетровській області вже в першому півріччі 2019 року близько 230 внутрішньо переміщених осіб отримають квартири або кімнати у 5 відремонтованих об’єктах у містах Кам’янське, Павлоград, Верхньодніпровськ, Вільногірськ, с. Чумаки. Також у подальшому ми обговорили із партнерами можливість будівництва житла для переселенців, які живуть у модульних містечках. Для них також важливо створити комфортні умови», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.