Новини

«ECOpicnictorium» — все про екологічну безпеку простою мовою. У Дніпрі пройшов фестиваль у новому форматі.

IMG_0976

Закликати дітей, учнів та студентів до вирішення екологічних проблем регіону, сформувати у молоді відповідальне ставлення до цих питань і нагадати про роль кожної людини у нашій екосистемі.

Зробити це можна по-сучасному цікаво і доступно! Молодіжний центр «Освіторіум» обласної ради сьогодні відкрив тематичний фестиваль у Дніпрі.  «ECOpicnictorium» має велику кількість різноманітних освітніх, творчих та спортивних локацій з екологічною тематикою. Тут зібралися представники шкіл з різних куточків області та вищих навчальних закладів. Всього близько 300 чоловік взяли участь у фесті.

Молодь презентувала власні екологічні проекти, працювала локація «Трибуна еколога», де спеціалісти проводили тематичні майстер-класи,  пройшло незвичне дефіле для учасників «Екомода – 2019», пленер з художниками «Мій екологічний простір» та навіть майстер-клас з приготування «корисного хліба» на хмелю та бринзи.

Дітей навчають менше користуватись поліетиленовими пакетами, економити воду, бути енергоефективним у побуті та відмовитися від пластикового посуду на користь екологічних аналогів.

Голова обласної ради Гліб Пригунов такий цікавий формат також підтримує та коментує: «Ми розуміємо, що наша країна, і область зокрема, стоїть лише на початку шляху до якісних екологічних змін. Втім – це процес не одного місяця і навіть року. Це стосується не тільки успішних еко-трансформацій у промисловості, реалізації еко-програм та сортування сміття. Тут є і людський фактор. Суспільство повинно рухатися в одному напрямку, адже маленькі кроки кожного дають великий результат».