Новини

Микола Лукашук очолив Дніпропетровську обласну асоціацію органів місцевого самоврядування.

IMG_0733

Голова обласної ради був обраний керівником асоціації одноголосно на звітно-виборчій конференції Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування. Першим заступником Миколи Лукашука став очільник Кам‘янського Андрій Білоусов, заступником – радник голови обласної ради Анатолій Адамський.

«Попри воєнний стан, територіальні громади Дніпропетровщини демонструють неабияку злагодженість у роботі.
ДОАОМС є добровільним неприбутковим об’єднанням місцевих рад, що створене з метою більш ефективного здійснення своїх повноважень, узгодження дій органів місцевого самоврядування області щодо захисту прав та інтересів територіальних громад відповідних територій, сприяння їх соціально-економічному та культурному розвитку», – радник голови ДОР Анатолій Адамський.

Основними завданнями Асоціації є забезпечення умов для належного здійснення повноважень органами місцевого самоврядування.
Рішенням конференції було визначено, що безумовним пріоритетами сьогодні є:

🔹актуалізація чинних стратегій розвитку з урахуванням вимог воєнного часу;

🔸громадам, які зазнали руйнувань, розробити Програми комплексного відновлення територій з урахуванням прогнозованих змін демографічної ситуації, економічної доцільності, територіальної спеціалізації, безпекових чинників тощо;

🔹проведення коригування інвестиційних паспортів з інвентаризацією ресурсів, які можна буде використовувати для інвестиційної діяльності в межах реалізації загальнонаціонального плану відновлення від наслідків війни;

🔸аудит наявних людських ресурсів з метою визначити можливості працевлаштування ВПО згідно з їхніми фаховими навичками;

🔹розширення можливостей залучення мешканців громад та громадських організацій до вироблення рішень на рівні місцевого самоврядування.

«Сьогодні дуже важливо не забувати про внутрішні питання та виклики. Кожна громада області має відчувати підтримку й отримувати необхідну допомогу. Для цього і існує ДОАОМС. Асоціація має потужний набір засобів та інструментів надавати практичну допомогу об’єднаним територіальним громадам щодо розробки та прийняття нормативно-правових актів, наказів, цільових програм, соціальних стандартів, проектів та програм, економічних інструментів. Кожен з них передбачає взаємодію сторін на різних рівнях: громада-бізнес, влада – громада та бізнес-влада», – зазначив Микола Лукашук.