Новини

У Дніпрі вшанували загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

18

На Алеї Героїв зібрались військові, представники обласної влади, силових структур та родичі загиблих. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за свободу України, та поклали квіти до меморіалу.

«Днями головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що втрати України у війні з рф – 9 тисяч військових. 9 тисяч чоловіків, жінок, хлопців, дівчат, доля яких мала б скластися інакше. Вони могли кохати, одружуватися, будувати плани, виховувати дітей, радіти, жити. В пам‘ять про українських захисників ми обов‘язково переможемо. Завдяки їм і заради всіх нас.
Шана і честь кожному полеглому захиснику та кожній захисниці. Україні є ким пишатися», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Панахиду за загиблими бійцями відслужили представники Православної Церкви України.

«Нація, яка забуває своїх героїв, не має самоповаги. Ми повинні розказувати дітям. Передавати їхні імена від покоління до покоління. Адже вони віддали найважливіше за те, щоб ми жили», – сказала Вікторія, родичка одного із загиблих бійців.

«Ми схиляємо голови перед нашими Героями. Без них не було б нічого. Ні нашої свободи, ні держави, ні сили духу українського народу. Вони пожертвували собою, аби ми могли жити у вільній самодостатній країні», – сказав перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.