Новини

Відкрито першу нитку водогону на ділянці Інгулець — Південне водосховище

6

Сьогодні була запущена перша нитка магістрального водогону «Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка».

27 кілометрів трубопроводу, 76 днів оперативної роботи. По збудованій першій нитці Інгулець — Південне водосховище вже рушили перші 100 м³ води — це близько 25 % від загальної потреби м.Кривий Ріг.

«За дорученням Президента з фонду відновлення були виділені кошти, для того, щоб люди, які постраждали від російського теракту на Каховській ГЕС були забезпечені водою. Це Криворізький та Нікопольський райони нашої області.

Сьогодні запустили першу нитку магістрального водогону на Кривий Ріг, яка забезпечить якісною водою близько 25% населення міста району.

Поки тривало будівництво цієї нитки обласною військовою адміністрацією, обласною радою, міською радою Кривого Рогу та районною адміністрацією був проведений великий обсяг робіт з забезпечення людей водою. Були побудовані тимчасові водогони з Інгульця та Кресівського водосховища. На це ми з депутатським корпусом Дніпропетровської обласної ради та начальником ОВА Сергієм Лисаком виділили субвенцію місту на суму 100 млн грн з обласного бюджету» — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Будівництво магістрального водогону передбачає облаштування 3 ланок загальною протяжністю 145 кілометрів:
⁃ Інгулець – Південне водосховище (Кривий Ріг);
⁃ Хортиця – Томаківка – Марганець;
⁃ Марганець – Нікополь – Покров.

Водозабір здійснюватиметься з Інгульця та річки Дніпро.
На кожній ділянці будівництва залучені інженери-консультанти та незалежний технагляд.