Новини

XXXII літні Олімпійські ігри розпочато

0354866_ww1998

Від сьогодні й до 8 серпня у Токіо триватимуть літні Олімпійські ігри. Звання чемпіонів виборюватимуть 158 українських спортсменів, з них 9 – із Дніпропетровщини. Учасники змагатимуться у 25 видах спорту (30-ти дисциплінах).

«Пишаюсь тим, що саме дніпрянину, капітану української команди шпажистів й чемпіону світу з фехтування Богдану Нікішину випала честь нести прапор України на відкритті Олімпіади. Ми вболіватимемо за нього й за всіх наших земляків — плавця Дениса Кесіля (плавання), бадмінтоністку Марію Улітіну, легкоатлетів Микиту Нестеренко, Ярославу Магучіх, Анну Рижикову (Ярощук) та Михайла Кохана, тенісисток Людмилу Кіченок й Надію Кіченок. Ми підтримуватимемо кожного українського чемпіона у всіх видах спорту, які вони представляють», — наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашк.

Олімпійські змагання відбудуться на 42 майданчиках. Всього буде розіграно 339 комплектів олімпійських нагород за 41 виду спорту. З останніх дебютні — карате, скелелазіння, серфінгу і скейтборду. У традиційних видах спорту глядачі вперше побачать олімпійські змагання з баскетболу 3×3, BMX-фрістайлу, а також змішані естафети в плаванні та легкій атлетиці, змішані командні змагання з дзюдо, тріатлону та стрільби з лука. Після 12-річної перерви в програму також повертаються бейсбол та софтбол.

Усього до літньої Олімпіади долучиться близько 11 тисяч спортсменів з більш ніж 200 країн.

3 image11 1627041326899678463