Без рубрики

Новини

Стало відоме ім’я нового керівника організації роботодавців у будівельній галузі.

IMG_9785

Сьогодні в обласній раді будівельники Дніпропетровщини одностайно проголосували за Віктора Шинкевича. Його головним завданням буде захист інтересів роботодавців та налагодження діалогу із профспілками і владою. Кандидатуру підтримав і колишній голова організації роботодавців у сфері будівництва, Леонід Турчін, і профспілкова організація та її керівник, Іван Сова, а також голова обласної ради Гліб Пригунов та його заступник Володимир Тюрін.

«Віктор Геннадійович є компетентною та обізнаною людиною, зауважу, що він є секретарем профільної комісії з будівництва, тож добре розуміється на питаннях та проблемах галузі. В його обличчі будівельники мають прямий зв’язок з обласною владою», — зазначив Володимир Тюрін. Заступник голови обласної ради також завірив, що саме у спільній роботі – запорука розвитку нашого регіону. Будівельна галузь є, безперечно, однією з найбільш масштабних та важливих в області, а підтримка з боку влади дасть можливість працювати безпечніше та з більшим зиском для бізнесу. Сьогодні будівельний комплекс Дніпропетровщини – важлива складова в економіці області.

Зараз відбувається зростання обсягів будівельних робіт: за 7 місяців 2017 року — на 24,9%. Загалом робіт виконано на 4 млрд гривень. Такі вагомі результати поставили нашу область на 3-е місце серед регіонів України.

«Дякуючи будівельникам бюджет Дніпропетровщини у минулому році одержав на 3,2 млрд грн. більше податків. У цьому році прийнято житла 187,5 тисяч кв. м, що майже в 2 рази більше показників 2016 року. Саме тому місцеве самоврядування має іти назустріч роботодавцям у цій галузі, чути їх проблеми, допомагати із вирішенням нагальних питань», — голова обласної ради Гліб Пригунов.

За словами новообраного голови організації роботодавців у будівництві існує ряд викликів, які можливо побороти лише спільними зусиллями. Має місце незахищеність від виробничих травм, зарплата в конвертах. Одне з найгостріших питань – відсутність професіоналізму, особливо серед робітників.

«Люди отримують диплом, але банально не знають, що таке арматура чи як замішувати цемент. Потрібно починати плідний діалог з керівниками ПТУ та готувати якісну кадрову базу для нашого регіону», — підсумував Віктор Шинкевич.

Закінчилась зустріч обговореннями стосовно співпраці із Німеччиною. Нещодавно голова обласної ради підписав договір про трирічне співробітництво з німецькою організацією роботодавців «NORDMETAL». Метою договору є вивчення та запровадження у нас на регіональному рівні досвід Німеччини з розвитку соціального діалогу влади, профспілок та роботодавців.