Новини

Боротьба із браконьєрами на воді – Дніпропетровщина демонструє значні результати.

IMG_9200

Спеціально сформовану робочу групу для боротьби із «чорними рибалками» на Дніпропетровщині визнали кращою в Україні. Саме такі результати область демонструє вже другий рік поспіль. За підсумками нересту 2018 року затримано півтори тисячі браконьєрів, які нанесли державі близько трьохсот тисяч збитку. До боротьби із порушниками закону, окрім водної поліції, департаменту екології і Держрибагенства, увійшли представники громадських формувань. Найкращих учасників із 23 осіб робочої групи сьогодні нагородили грамотами, цінними подарунками і відзнаками голови обласної ради Гліба Пригунова.

Покращення ситуації із незаконним виловом риби помітили і добросовісні рибалки, і звичайні мешканці області. Заступник голови Дніпропетровської обласної ради Антон Кумановський зазначає: «Звичайно, що ми дуже пишаємося робочою групою, їх досягненнями і успіхами у боротьбі із браконьєрством. Втім, у майбутньому хотілося б хизуватися мінімальною кількістю затриманих і мінімумом складених протоколів. Саме цього ми бажаємо для нашої екосистеми – відсутності браконьєрства!».

Боротьба із незаконним видобутком водних біоресурсів розпочалась на Дніпропетровщині три роки тому. До цього жодної чіткої системи взаємодії охоронних органів взагалі не було. Дану модель роботи, яка принесла значні результати, було визнано кращою і запропоновано введення таких самих в інших регіонах країни. Все це — задля збереження і примноження природних багатств для майбутніх поколінь.

IMG_9223

IMG_9186

IMG_9182