Новини

Боротьба із браконьєрами на воді. Підсумки операції «Нерест 2020» підвели в обласній раді

BDCB5AAF-E142-4BDD-93DD-2D65985CC498

‼️ За результатами роботи нагородили кращих працівників Держрибінспекції та поліції.

❗️Заборона на вилов риби під час нересту — це щорічна практика. Головна мета — поновлення та збереження популяції різних видів. Вже не перший рік обласна влада координує спільну роботу служб та веде боротьбу із браконьєрами. Розроблений алгоритм дій взаємодії правоохоронних органів приніс значні результати минулого року, був визнаним кращим і запропонованим до введення в інших регіонах країни.

❗️Кожен незаконний випадок вилову риби не тільки завдає збитків державі, а й наносить непоправну шкоду водним біоресурсам області. 

Під час дії нерестової заборони 2020:

📎Виявлено порушень — 1348. 

📎Складено протоколів — 979.

📎Порушники виловили більше 2,4 тис кг риби, з них є випадки вилову червонокнижних видів. 

📎Браконьєрами завдано збитків державі на суму 236 178 грн.

«Обласна рада та адміністрація розробила чіткий алгоритм дій, який дає відчутні результати. Окрему вдячність також хочеться висловити активній громадськості, яка небайдужа до стану наших водних біоресурсів. Адже люди інколи на своїх човнах допомагають спіймати чорних рибалок», — зазначив Антон Кумановский, заступник голови обласної ради.

❗️Нагадаємо, якщо ви стали свідком порушення правил рибальства та порядку придбання та збуту риби, повідомляйте за телефоном: (096) 400 02 50.