Новини

Петриківський розпис вже пройшов шлях від народного мистецтва до національного культурного явища і знаходиться під опікою ЮНЕСКО

index

Дніпропетровська область, у свою чергу, всіляко сприяє розвитку своєї культурної спадщини – власне петриківського розпису.
8 років тому була відкрита вузька спеціальність і цими вихідними відбувся захист дипломних проєктів спеціалізації «Декоративно-прикладне мистецтво, петриківський розпис» у Дніпропетровському мистецько –художньому коледжі.

Зараз, за рішенням обласної ради, цей коледж проходить поетапну реорганізацію. На меті, яку ставить Святослав Олійник, створення в нашій області вищого навчального закладу культури. Це дасть можливість студентам отримувати повну вищу освіту в одному закладі, а регіону зберегти цінні карди у сфері культури. Наразі всі процеси відбуваються своєчасно, за графіком. Тож, вступна компанія відбудеться відповідно до затверджених термінів.
Щодо дипломних робіт сьогоднішніх випускників, оцінили їх високо. А перед цим роботи студентів побували у багатьох містах України, у Польщі, Бельгії, Франції, Арабських Еміратах. За період 2012-2020 років студентами та їх викладачем проведено більше 70 виставок з майстер-класами, онлайн майстер-класи, благодійні акції, презентації і т.ін.
Вітаємо студенток із захистом, їх викладачів з успішною презентацією! А коледжу бажаємо, щоб майбутня трансформація у виш дала новий поштовх розвитку петриківського розпису.