Новини

Бібліотеки Дніпропетровщини – на волонтерському фронті

00017

З початку повномасштабної війни працівники закладів допомагають військовим за різними напрямками. Одна з бібліотек Софіївської громади, що у Криворізькому районі, займається виготовленням маскувального одягу.

«Наша бібліотека від початку війни долучилась до волонтерської діяльності. З перших днів ми і пекли пиріжки, і плели маскувальні сітки. Зараз ми робимо кікімори. Вже доробляємо десяту», – розповідає керівниця бібліотеки Ірина Терехова.

Окрім основної роботи, 8 співробітників бібліотеки працюють над плетінням кікімор щодня. Як саме це робити – навчає місцева волонтерка Світлана Сухіна. Для цього потрібна спеціальна сітка та нитки з мішковини. Матеріалами бібліотеці допомагають небайдужі жителі громади

«Для цієї роботи потрібно не менше 5-6 людей. Це дуже кропітка справа. Але і потрібна нашим хлопцям. У нас є зворотний зв’язок. Вони розповідають, що кікімори дійсно дуже допомагають».

Від початку плетіння 1 кікімори у працівників бібліотеки займало близько 10 днів. Зараз – лише 3-4 дні.

«Я звернулась саме до колективу бібліотеки, бо знаю, наскільки вони завзяті, згуртовані та дружні. І завжли готові допомогти», – підсумувала Світлана Сухіна.

За декілька місяців своїм невеликим колективом жінки зробили 10 кікімор.