Новини

Вакцинація для вимушених переселенців: як на Дніпропетровщині ВПО отримували необхідні щеплення

photo_5460845897056372324_x

Після початку повномасштабного вторгнення актуальним стало питання надання медичних послуг внутрішньо переміщеним особам, у тому числі вакцинопрофілактики інфекційних хвороб.

Протягом 2022 року фахівці обласного центру громадського здоров’я у команді з бригадами медиків відвідували центри розміщення ВПО, де надавали інформацію про захист від інфекційних хвороб та необхідні консультації, безпосередньо на виїздах проводили щеплення, у тому числі проти COVID-19.

Також за вакцинами люди звертались в Дніпропетровський центр первинної медико-санітарної допомоги, аби завершити повний курс вакцинації. Загалом за 2022 рік кількість проведених щеплень внутрішньо переміщеним особам у Дніпропетровській області склала 9 386, з них 4169 – дітям. У тому числі проти COVID-19 – 4712 щеплень, дітям – 272.

В області активно ведеться просвітницька робота, з громадянами з числа ВПО, щодо важливості вакцинопрофілактики для захисту від інфекційних хвороб, для себе та своїх дітей, як з питань рутинної вакцинації, так і вакцинації проти COVID – 19, екстреної, додаткової та рекомендованої тощо.
Імунопрофілактичні заходи для ВПО буду продовжені й у 2023 році та розширені задля більшого охоплення мешканців Дніпропетровської області.