Новини

Сучасний рентген апарат подарували Дніпропетровському регіональному центру родинного здоров‘я.

!DOR01107

✅Новий, компактний та зручний у використанні — дентальний рентген апарат Діокс важить менше 2 кг. Обласний медзаклад отримав пристрій завдяки сприянню Дніпропетровської обласної ради.

💬«Ми разом із професоркою ДДУВС Іриною Грицай через проєкт «Разом до демократії», що був організований #EAF Berlin та #KonradAdenauerStiftung, співпрацювали з неймовірними людьми у Німеччині, які сьогодні переживають та допомагають у боротьбі за свободу та Європейську цивілізацію. Дякую їм за допомогу та плідну співпрацю» — сказала керівник гуманітарного управління облради Лілія Гиренко.

🦷Апарат застосовуватимуть для діагностики і планування подальшого лікування стоматологічних патологій у дітей.

💬«Своєчасно виявлена проблема і правильно підібране лікування є запорукою здорової усмішки у пацієнта. Сучасні методи дослідження дозволяють виявити існуючі проблеми на ранніх стадіях і вчасно їх усунути, не чекаючи втрати зуба.
Радіовізіографія в стоматології найбільш затребувана і виправдана. При цьому ризики пов’язані з отриманням дози рентгенівського опромінення зведені до нуля. Візіограф має високу чутливість, завдяки чому променеве навантаження знижене на 90%. Вплив випромінювання на організм мінімальний, а якість одержуваного зображення дуже висока», — розповів керівник медзакладу Олексій Власов.

Рентген допомагає зі 100-відсотковою точністю виявити приховані проблеми, тому призначається перед більшістю стоматологічних маніпуляцій.
Основні показання до обстеження: травми коронки і коренів, перелом зуба або щелепи, запущені стадії періодонтиту і пародонтиту, карієс у прихованих зонах зуба,
запалення або новоутворення на коренях зуба, кісти, гранульоми при прорізуванні зубів, тощо.

Як розповідає завідувач отоларингічного відділення Ігор Березнюк:

«Якщо у малюків виникають проблеми з молочними зубами, батьки звертаються за допомогою до стоматологів. Своєчасна діагностика патологій молочних зубів і ясен допомагає зберегти зубки і забезпечує нормальний розвиток щелепи. У дитячій стоматології широко застосовується такий діагностичний метод, як рентгенографія, яка відображає стан зубів і навколишніх їхніх тканин. Як показує практика, майже 100 % дітей потребує ретельного огляду ротової порожнини у лікаря стоматолога із застосуванням рентгену».