Новини

Вертеп у виконанні студентів КЗ „Дніпропетровський фаховий мистецько-художній коледж культури” ДОР” став прекрасним подарунком для  звичайних дітей та маленьких переселенців, що мешкають у Підгороднянській громаді. 

DSC_9382

 

Юні актори – студенти четвертого курсу спеціалізації актор театру ляльок. Вони приїхали на навчання до обласного центру з різних куточків нашого регіону, Донеччини, Одещини, інших областей України. Саме зараз у тих тривають екзамени, проте вони з радістю показували свою майстерність маленьким глядачам. Як говорить їх викладач Анна Калиновська: «Вони могли б навчатися дома за комп’ютером, але щодня приходять у коледж, аби отримати найгуманнішу професію, та із задоволенням виступають перед маленькими пацієнтами лікарень, дітьми, переселенцями».

  • Яскраве дійство, представлене сьогодні, не просто відволікає маленьких глядачів. Воно розповідає казкову історію про різдвяну зірку і народження маленького Ісуса, піднімає настрій глядачам і вселяє у їх серця віру у перемогу світла над темрявою, добра над злом. Адже позитивні емоції зараз дуже важливі для всіх людей, незалежно від віку, і особливо для дітей, — розповідає начальниця гуманітарного управління облради Лілія Гиренко, — Це вже не перший виступ студентів коледжу культури, і в кожному з них – частинка тепла юних сердець.

Цікаво, що постановниками вистави були самі студенти. Вони взяли за основу старовинний вертеп, розбили його на ролі, підібрали костюми, адаптували під маленьких українських глядачів. Може тому, діти дивилися виступ притаївши подих.

 

DSC_9391 DSC_9383 DSC_9382 DSC_9328 DSC_9300 DSC_9279 DSC_9283_1 DSC_9326_1 DSC_9246