Новини

Обласним коштом придбаний сучасний італійський мамограф: фахівці однієї з лікарень Дніпропетровщини вже працюють з апаратом.

!DOR04847

Обладнання вже встановлене у медзакладі. Це сучасний мамограф Viola. З його допомогою кожна жінка 40+ може пройти щорічне скринінгове обстеження молочних залоз абсолютно безкоштовно.
Медзаклад приймає не лише мешканок області, а також внутрішньо-переміщених осіб.

✅З новим апаратом фахівці лікарні під час досліджень мають змогу акцентувати увагу на дрібніших деталях та найтонших структурах молочних залоз. Відтак, діагностика стає в рази точнішою: можна помітити найменші новоутворення та виявити хворобу на ранній стадії. Це, у свою чергу, дозволяє правильно й своєчасно планувати спеціальне лікування та прогнозувати його результати.

💬«Апарат знижує променеве навантаження під час обстеження пацієнтки. Він не вимагає використання плівки та хімічних реактивів, що економить проявну плівку та час — підвищується пропускна спроможність кабінету мамографії. Разом з тим, це дозволяє сформувати електронний архів й світлини можна не просто накопичувати, а й, за потреби, відправляти до лікувальних закладів інших регіонів та країн», — розповіла лікарка-рентгенолог Юлія.

📄Апарат Viola придбали коштом області й на це з бюджету було виділено майже 3,5 мільйони гривень. Поява такого прибору дозволила лікарні укласти договір із НСЗУ на надання послуг з мамографії.

💬«За даними МОЗ, кожній четвертій жінці рак молочних залоз діагностують уже на ІІІ–ІV стадії, коли ефективність лікування значно знижується. А кількість летальних випадків по країні сягає 100 за тиждень. Це вражаючі показники, які ми неодмінно маємо знижувати. Й не маємо право закривати на це очі, особливо під час війни. Тому область і турбується про те, аби забезпечити лікарні сучасним обладнанням й виділяє на це кошти з обласного бюджету. Ми дбаємо про якість здоров‘я наших громадян. А ваше завдання — вчасно записатись на обстеження», — сказала Аріна Пустова, депутатка Дніпропетровської обласної ради та голова постійної комісії з питань здоров‘я, дитинства та материнства й радниця голови ДОР.

📍Аби записатись на безкоштовне дослідження, необхідно звернутися до сімейного лікаря чи лікаря-гінеколога, який створить електронне направлення.

☎️Після чого зареєструватися у контакт-центрі за телефонами:

+38 056 3788000
+38 066 8010803
+38 073 8010803
+38 068 8010803.