Новини

«Веселі старти» у новому форматі або як розвивають учнівський спорт?

20190924 142448 IMG_1618

У Дніпрі пройшов масовий спортивний захід для учнів шкіл, ПТУ та коледжів -«Challenge Fest». Змагання з баскетболу, міні-футболу, спортивного орієнтування, майстер-класи з флорболу, фризбі, петанку, спортивного туризму, дзюдо, карате, боксу, чирлідингу. Усі ці локації сьогодні розгорнули на стадіоні «Олімпійські резерви». Більше 700 учнів міста взяли участь у дружніх змаганнях.

«Challenge Fest» пройшов всією країною і саме Дніпро став центральним місцем проведення. Голова обласної ради Гліб Пригунов переконує, що відновлення та популяризація активних масово-спортивних заходів вкрай важливе завдання для області: «Моя мета, як голови обласної федерації учнівського спорту — залучити якомога більше учнівської молоді до спорту та здорового способу життя. Аби кожен з них розумів, що бути спортивним, займатися фізкультурою та спортом – це не тільки життєво необхідно , але й модно! Саме тому ми проводимо змагання у школах, рухливі спортивні ігри між класами. Такі заходи як «Challenge Fest» не тільки розкривають спортивні таланти школярів, а й привчають їх до активного дозвілля, здорового способу життя!»

Головне для учасників «Challenge Fest» не перемога, а сам процес. Всього 4 види спорту із 18 представлених були змагальними. Інші ж спрямовані на рухливість, підтримку командного духу та розвиток фізичних навичок у дітей.

Також під час офіційної частини змагань, пройшло нагородження переможців та призерів Всесвітніх ігор з єдиноборств «Combat Games — 2019» в м. Будапешті, серед яких представники Дніпропетровщини Мирослава Коваль та Михайло Княжев чемпіони з тхеквандо ВТФ, чемпіонка з вільної  боротьби Анастасія Польська, срібний призер ігор з греко-римської боротьби Артур Бурлаченко.