Новини

Гліб Пригунов: «Децентралізація незворотня, повноваження місцевих рад треба змінювати»

IMG_5645

Голова обласної ради на своїй сторінці в Фейсбук підсумував роботу засідання Правління Української асоціації районних та обласних рад, що проходить зараз на Одещині.

Перш за все, Гліб Пригунов наголошує, що Кабмін та Верховна Рада мають прийняти адмінтерустрій! Та визначити на законодавчому рівні повноваження місцевих рад. Голова Дніпропетровської обласної ради перелічує основні напрацьовані звернення до Кабміну та ВР:

«1. Розробити стратегічне бачення використання дорожнього фонду, що дасть змогу визначити дороги , які потребують пріоритетного будівництва або ремонту. Все згідно трьох літнього циклу бюджетування, за яким ми починаємо працювати. 2. Щодо медичної субвенції для медичного обслуговування внутрішньо переміщених осіб. Обласні бюджети не отримують ці кошти, а це було б значною допомогою для людей зі сходу країни та спростило б їх доступ до якісних медичних послуг. 3. Пільгові перевезення громадян ніяким чином не відрегульовані на законодавчому рівні. Все це доводиться в «ручному режимі» коригувати на місцях, і все це призводить до конфліктів із перевізниками та пасажирами. Тому це питання також на порядку денному – одне з першочергових.»

Гліб Пригунов зазначає, що країна лише в одному кроці, щоб у 2020 році закінчити всі децентралізаційні процеси: «І вони незворотні, тому мають бути закріплені законодавчо! На даний момент взагалі незрозуміло, які повноваження в районного рівня. До речі, я взагалі не бачу сенсу їхнього існування. Ані великих, ані малих.», – дав свою оцінку голова облради щодо адміністративно-територіального устрою країни.

Попереду на учасників чекає дводенний практикум, підвищення кваліфікації посадовців.