Новини

Повернення прапорів на Військове кладовище, психологічна реабілітація воїнів, патріотичне виховання, навчання дітей – серед головних питань ГО «Родинного кола загиблих Героїв».

6

Сьогодні у приміщенні обласної ради  «Медіа – Простір» відбулося відкрите засідання правління громадської організації «Родинне коло загиблих героїв». У заході взяли участь АТОвці, їх рідні, громадськість, представники обласної та міської влади.

Порядок денний складався з питань, які наразі члени організації визначили пріоритетними.

Головним було  питання відновлення прапорів на Військовому кладовищі. Їх рідні загиблих встановили самостійно, але через деякий час прапори були демонтовані. За вирішення цієї проблеми активісти звернулись до міської ради.

Окрім того, члени організації зійшлися на тому, що в області потрібно частіше проводити заходи з патріотичного виховання, встановлювати пам’ятні дошки, проводити відкриті уроки, показувати фільми та ін. Стосовно цього питання звернулися і до міської, і до обласної рад, і до держадміністрації.

Ці та інші питання зазначені у резолюції засідання, яку підписали члени ГО «Родинне коло загиблих Героїв».

У свою чергу голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов зауважує :

«Підтримка учасників АТО, їх близьких та , особливо, рідних загиблих героїв — один з найважливіших напрямків нашої діяльності. Зрозуміло, що ніякі компенсації та квартири не повернуть синів матерям, чоловіків — жінкам, батьків -дітям. Втім, ми повинні зробити усе, що в наших силах, аби вшанувати подвиг Героїв, які віддали життя за Україну!» — такою є позиція голови обласної ради Гліба Пригунова.

Громадська організація «Родинне коло» , до складу якої входять рідні загиблих бійців, почала працювати офіційно близько 3 років тому. Втім, на волонтерських засадах члени організації допомагали родинам загиблих бійців ще з початку воєнних дій — підтримка у складних життєвих обставинах, необхідні консультації, організація простору для спілкування і зустрічей.

Діяльність ГО «Родинне коло загиблих Героїв» активно підтримує Дніпропетровська обласна рада. У 2017 Гліб Пригунов та депутати проголосували за програму щомісячних виплат членам родин загиблих учасників АТО. Виплати у розмірі прожиткового мінімуму отримує кожен член родини. Також у санаторіях області безкоштовно оздоровлюються учасники АТО. За рахунок державної субвенції було придбано нове житло для родин загиблих. Окрім того, діють 100, 75 та 50-відсоткові знижки на оплату комунальних послуг, проводиться психологічна реабілітація учасників АТО, курси підвищення кваліфікації, надається допомога із працевлаштуванням.