Новини

Відбулося чергове засідання обласної Координаційної ради з протидії поширенню наркоманії серед неповнолітніх

IMG_9641

З початку поточного року на території області зареєстровано 12 фактів наркотичного отруєння серед дітей. Наразі в освітянських закладах створено 61 клас безпеки, де працівники ДНСН, поліцейські та педагоги працюють з дітьми.

Учасники комісії на засіданні прийняли рішення сформувати алгоритм дій для батьків при виявленні ознак наркотичного сп’яніння у дитини.

«Аналогічний алгоритм ми розробляли для різних структур – освітян, медиків, соціальних служб. Алгоритм дій для батьків буде розміщений у батьківських чатах по всій області», — прокоментував рішення голова Координаційної ради Михайло Кошляк.

Серед іншого було обговорено ініціативу обласної прокуратури стосовно впровадження в області скандинавського проєкту «Барнахус» для захисту дітей, постраждалих від насилля.

«Цей проєкт, — розповіла начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури Олена Курінна, — дозволить опитувати дитину не у приміщеннях офіційних органів, а у спеціальній кімнаті. Формат залученості до розмови представників одночасно різних правоохоронних, правозахисних, судових та соціальних органів дозволить обмежити кількість таких зустрічей і за одну таку зустріч можна буде з’ясувати всі питання. Разом із тим через непрозоре скло постраждалий не бачитиме, хто ставить питання, отже, не матиме додаткового стресу».