Новини

Депутати обласної ради виділили кошти на закупівлю сучасного медобладнання

photo1687444563

В одному з медзакладів області встановили новий аудіометр, сучасний електронейрограф та напівавтоматичний ротаційний мікротом. Всі ці апарати придбані за кошт депутатських субвенцій.

«Зараз в нашій області надається допомога людям з 5 областей України. Саме в цій лікарні допомагають майже 15% всіх дітей країни, які постраждали від російських окупаційних військ. Тому з депутатами обласної ради спрямували субвенції у сумі 2 180 000 грн на придбання нового обладнання для лікарні. Виділив на це також кошти зі своєї депутатської субвенції», — розповів очільник облради Микола Лукашук.

🏥Новий аудіометр допомагає вчасно виявляти порушення слуху у дітей та реабілітували їх. Це важливо для слухового та мовного розвитку малюка.
🏥Елетронейроміографічний комп’ютерний комплекс необхідний при діагностиці первинно-м’язових та неврогенних захворювань.
🏥А напівавтоматичний ротаційний мікротом використовується для виготовлення гістологічних препаратів. Цей апарат мінімізує ризики для здоров’я лаборанта-гістолога та створює зрізи найвищої якості, виготовлення тканинної стрічки.

«Це обладнання рівня сучасної світової медицини. Апаратура, яка використовується в найкращих клініках світу. А тепер це є і в нашій обласній дитячій лікарні. Дякую депутатському корпусу! Працюємо на Перемогу», — підсумував Микола Лукашук.