Новини

Від пиріжків до протитанкових їжаків: волонтери Петриківщини допомагають військовим та переселенцям

photo_2022-12-31_19-00-26

За весь час, поки в країні триває воєнний стан, волонтерами громади було отримано і направлено близько 70 тонн гуманітарного вантажу.

«З перших днів повномасштабного російського вторгнення Петриківська селищна рада утворила єдиний волонтерський центр. Перш за все ми надаємо допомогу внутрішньо переміщеним особам, у нас в громаді їх – понад дві тисячі осіб. Допомагаємо і нашим землякам військовим, котрі зараз на передовій. До волонтерської діяльності приєднались усі бюджетні установи громади. Всі працюють на Перемогу», – зазначила голова Петриківської селищної ради Наталія Коваленко.

За час повномасштабного вторгнення у громаді виготовлено більше двохсот протитанкових їжаків, до тисячі колючок з арматури. Волонтери законсервували близько трьох тисяч банок тушонки та каш з м’ясом. Передали на фронт сотні кілограм лущених волоських горіхів, меду, півтори сотні кг сушених фруктів та майже тонну сухарів. Небайдужі пекли і відправляли захисникам пиріжки. Також плели маскувальні сітки та «кікімори», зшили 200 одиниць спідньої білизни.

«Щотижня відправляємо на фронт до десятка індивідуальних посилок. Крім того, отримуємо і запити від військових. Якщо можемо – виконуємо. На фронт передали майже 100 кг медикаментів. Щомісяця працівники усіх бюджетних організацій вирішили здавати у благодійний фонд свій одноденний заробіток, який витрачається виключно для придбання одностроїв для військових з передової, зарядних станцій, павербанків. Закуплено майже 200 комплектів літньої і ще стільки ж зимової форми разом із взуттям, шкарпетками, шапками, рукавичками», – розповіла Наталія Коваленко.

Також завдяки волонтерській праці від Петриківщини захисники і захисниці отримували аптечки, постільну білизну, плащ-намети, спальні мішки, рюкзаки, підсумки, розвантажувачі, прапори. Громада виготовила більше 800 окопних свічок і понад 1000 окопних дзеркал.