Новини

Потренувались з чемпіонами: у Дніпрі пройшла руханка з нагоди Міжнародного дня спорту

IMG_8737

Сьогодні в одному зі спортивних закладів Дніпропетровщини зібрались провідні спортсмени та представники обласної влади. Чемпіони з різних дисциплін потренувались разом з депутатами Дніпропетровської обласної ради та керівниками профільних департаментів обласної державної адміністрації.

«Це свято у цьому році в нашій країні проходить під лозунгом «спорт заради миру». Наші спортсмени, наші переможці – саме завдяки їхнім зусиллям щоразу у світі піднімається державний прапор та лунає гімн. Я усім дуже дякую і бажаю успіхів у майбутніх змаганнях! Зі святом усіх причетних!» – сказала Діна Міфтахутдінова, депутатка Дніпропетровської обласної ради.

Дата святкування була визначена 23 серпня 2013 року Генеральною Асамблеєю ООН. Офіційна назва – Міжнародний день спорту на благо розвитку і миру. Його головна мета – звернути увагу людей у всьому світі на важливість спорту для людства та створення мирних відносин.

«За минулий рік наші спортсмени здобули близько 400 медалей у світових і всеукраїнських змаганнях. Зараз тренується 1336 наших земляків в українських збірних командах з різних видів спорту. Впевнений, наші чемпіони покажуть прекрасні результати і у майбутніх Олімпійських Іграх 2024 у Парижі», – сказав Олександр Пшеничников, керівник департаменту молоді і спорту Дніпропетровської ОДА.