Новини

В Дніпропетровській обласній державній адміністрації відбулось засідання Регіонального координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб

IMG_6111

До засідання долучилися представники обласної влади, голови районних адміністрацій, правоохоронці.

Учасники обговорили подальшу роботу над створенням комплексної Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб. Вона налічуватиме 24 напрямки.

«Попри те, що Дніпропетровщина є прифронтовим регіоном, саме наша область прихистила чи не найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб – майже 400 тисяч. Зараз люди проживають в закладах освіти, культури, терцентрах, гуртожитках. Ми розуміємо, що це – тимчасовий прихисток, тому слід працювати над вирішенням житлового питання. Не менш важливі напрямки – інтеграція внутрішньо переміщених осіб, робота, освіта, надання медичних послуг. Люди мають почуватися захищеними у всіх сферах», – зазначив заступник голови Дніпропетровської обласної ради по виконавчому апарату Андрій Соколов.

Робота над розробкою Програми розпочалася на початку травня. Після того, як всі пропозиції будуть визначені, вона буде винесена на сесію Дніпропетровської обласної ради.