Новини

В Дніпропетровській обласній раді провели культурно-духовний освітницький захід під покровом Святого Пантелеймона «Єдиний медичний фронт», під час якого відзначили претендентів та переможців регіонального відбору конкурсу Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона»

IMG_6020

Орден присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Почесні грамоти від голови Поважної Ради Василя Князевича сьогодні отримали 8 медичних працівників Дніпропетровщини.

Перемогу в регіональному відборі здобули двоє медичних працівників: генеральний директор КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ДОР» Радій Шевченко, а також підполковник медичної служби ЗСУ, лікар вищої категорії, заслужений лікар України Євген Герасименко.

Євген Петрович рятував життя захисників Маріуполя, пройшов російський полон в сумнозвісній Оленівці.

«Служіння українському народові і порятунок життів – важлива місія. Це справжнє покликання. Лікарі щодня працюють не заради відзнак, але завжди приємно, коли твою працю і внесок в Перемогу України оцінюють так високо. Дякую за таку довіру», – сказав Євген Герасименко.

«Всі ми маємо одне бажання і одну мету. Тисячі медиків сьогодні на передовій боротьби проти російських окупантів. Разом ми незламні», – зазначив Радій Шевченко.

Голова Регіональної Ради Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» Юрій Криничний зазначив: наразі почесною грамотою Поважної Ради також нагороджено колектив Дніпропетровської «екстренки», який надає екстрену медичну допомогу та проводить евакуацію військових до медзакладів області.

«Сьогодні всі присутні – переможці. І всі медики – герої. Щодня своєю сумлінною працею вони наближають нашу Перемогу. Ми не проводимо жодних меж між порятунком військових та цивільних – всі лікарі роблять велику справу на благо держави. Безмежно вдячний всім, хто докладає титанічних зусиль до досягнення спільної мети», – зазначив Юрій Криничний.

На знак вдячності за наполегливу й професійну працю голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук вручив медикам почесні відзнаки «Оборона. Єдність. Перемога».

«Вони знають, якими зусиллями дається кожен новий день. Яка ціна свободи і боротьби у війні проти окупантів. Яких страждань зазнають мирні українці від російського терору і через яке пекло доводиться проходити нашим військовикам. Попри все – тримаються гідно. І мужньо тримають свій медичний фронт», – зазначив Микола Лукашук.

До привітань долучилися й військові медики, ректорка Дніпропетровського державного медичного університету, співробітники обласної ради та ОВА, а також представники духовенства: секретар Дніпропетровської єпархії православної церкви України, Протоієрей Віталій Лопушанский нагородив медичних працівників почесними грамотами.