Новини

Психологічна та фізична реабілітація для дітей: один з медзакладів Дніпропетровщини проводить унікальні процедури з використанням сучасних технологій

IMG_5739

У звʼязку з військовими діями за останній рік суттєво зросла кількість хвороб у дітей, пов’язаних з нервовою напругою. Тож, залучення психіатра до програм реабілітації стало однією з першочергових задач в обласній лікарні.

«Ми стикаємося з тим, що діти бояться тривог, гучних звуків, відчувають постійну тривожність. Все це негативно впливає на стан і психічного, і фізичного здоровʼя», — зазначила Юлія, дитячий психіатр.

Від початку війни у лікарні пройшли реабілітацію 133 дитини з мінно-вибуховими травмами. Також за допомогою звернулись 387 дітей внутрішньо переміщених осіб.
Окрім того, відділення медичної реабілітації та фізичної терапії медзакладу проводить безкоштовну реабілітацію для дітей від перших днів життя до 18 років. В середньому за рік лікування допомогу отримують більше 800 пацієнтів.

«Ми маємо сучасне обладнання і фахівців, які постійно навчаються і підвищують рівень кваліфікації. Кожному пацієнту підбираємо індивідуальну програму, робимо так, щоб діти не боялися процедур і мали бажання одужати, а батьки — вчилися допомагати дитині у відновленні», — зазначила Ірина, завідувачка відділення.

Для вирішення питання, який вид реабілітації потребує ваша дитина, необхідно отримати направлення на консультацію до лікаря фізичної та реабілітаційної медицини від сімейного лікаря, невролога, ортопеда та інших спеціалістів.

«Ми вже не вперше звертаємось сюди. Я бачу хороший результат у сина, дійсно є прогрес. Багато сучасних процедур і фахівці професійні. Дякуємо за відношення і за все, що вони роблять для дітей», — сказала Ліза, мати одного з пацієнтів відділення.