Новини

В Дніпропетровській області створять Ситуаційний центр

Слайд8

 

«Центр  буде управляти нарядами поліції у кожному куточку області. Організація такого Центру – це перший етап у створені безпечного простору на Дніпропетровщині. Швидко відреагувати на злочин у великому місті за наявності патрульної поліції простіше, ніж у віддалених районах та селах, тому створення Центру допоможе охопити максимальну кількість населених пунктів та забезпечить цілодобове інформаційне перекриття всієї території області.

Крім того, Центр оперативно координуватиме роботу органів МНС, газових служб та інших структур по всій Дніпропетровщині.

Робота таких Центрів в Україні – це реалізація світового підходу, який дозволяє повністю взяти під контроль криміногенну ситуацію у кожному куточку області, від маленького села до великого міста», — написав голова обласної ради.

13 млн. гривень   планується виділити на Центр і за це мають проголосувати депутати обласної ради на наступній сесії. Центр планується розмістити  у приміщенні Шевченківського (Бабушкінського) ВП Дніпровського відділу поліції, що на пр. Пилипа Орлика,3. У ньому розмістяться 28 операторів служби «102», 16 диспетчерів управління нарядами, 6 працівників аналітичного центру. У рамках програми також буде створена єдина обласна система відеоспостереження – система громадської безпеки під назвою «Безпечний регіон — Дніпропетровщина». Вона передбачає встановлення на вулицях потужних відео-камер з центральним виводом інформації у центр «102», які дозволять дуже точно розпізнавати обличчя правопорушників, фіксувати номери транспортних засобів та ін.