Новини

Гліб Пригунов нагородив науковців Інституту геотехнічної механіки

20170707_101111

 

Серед винаходів вчених інституту — унікальні розробки у боротьбі з вугільним пилом,які дозволили зробити умови роботи шахтарів більш безпечними для здоров`я.

Значний внесок зроблено у вирішенні питань аерогазодинаміки виїмкових дільниць газонасичених вугільних шахт, зокрема, у напрямку боротьби з підвищеним вмістом метану, розроблено системи автоматичного контролю та управління вентиляцією шахт. Також тут займаються аналізом процесів підготовки руд до збагачувальної переробки, підвищенням ефективності процесів класифікації і збагачення корисних копалин. Результатом цього стало створення нової техніки для збагачення вугілля на робочих просіваючи поверхнях. Завдяки їх розробці на Дніпропетровщині працює найпотужніший у Європі унікальний енергетичний комплекс по утилізації метану потужністю 36,2 МВт та багато іншого.

Сьогодні Інституту виповнилося 50 років. Привітали науковців з ювілеєм ректори вищих навчальних закладів Дніпра, керівники промислових,гірничих та вугільних підприємств регіону.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов нагородив кращих працівників інституту почесними відзнаками та грамотами голови обласної ради. «Ви працюєте та розвиваєте складний і життєво необхідний напрямок як геотехнічна механіка. Без ваших винаходів не можна уявити роботу промислових підприємств, їх безпечність та розвиток. Дякую за вашу роботу та талант. Бажаю кожному з вас міцного здоров`я, постійного руху вперед та нових винаходів для розвитку нашої промисловості», — звернувся до науковців Гліб Пригунов.