Новини

В обласній бібліотеці для молоді відбулась презентація книги «Як ми перемогли інсульт».

msg576745803-69263

Її автор Максим Недвига видав книгу під час війни. Автор відповідає у книзі на питання, як це — пережити інсульт, розповідає про свій шлях та моральну жагу жити далі.

«Ті, хто стикнувся з цією бідою, дуже часто ставлять «хрест» на своєму житті. Серед 95-98% виживших після інсульту та їхніх родичів в плані розуміння цієї хвороби та позитивних прогнозів панує повна зневіра. Кажуть так: що померло – не відновиться. Оце так вже й буде. Але це не вірно. Саме тому я і написав книгу, адже розумію, наскільки багато людей потребують підтримки і формування правильно бачення проблеми», — зазначив Максим Недвига.

Автор розповідає, що рішення неодмінно зламати хибний стереотип та присвятити цьому частину свого життя прийшло саме собою.

«Спочатку я писав окремі статті про відновлення тих чи інших функцій: рухових здібностей, дрібної моторики, соціальну та психологічну реабілітацію. Потім, коли цих статей вже було чимало, я вирішив всім нашим напрацюванням надати літературної форми та видати», — підсумував автор.