Новини

В одній з лікарень Дніпропетровщини рятують хлопчика, який постраждав від російського удару по Покровську Донецької області.

IMG_9698

11-річного Микиту доставили до обласного медзакладу у важкому стані.

«Важка комбінована травма. Стиснення, через те, що дитину придавило плитами, опіки грудної клітини, живота, переломи та компресійна травма обличчя, численні осколкові поранення. Через добу стан вдалося стабілізувати. Але потрібне тривале лікування та реабілітація», — зазначає Сергій, завідувач відділення інтенсивної терапії.

Разом з хлопчиком у лікарні знаходиться його мама Ірина. Під час російського удару вона була на роботі. Жінка розповідає, що вдома з сином знаходився батько. На щастя, чоловік отримав не важкі поранення і зараз проходить лікування в одній з лікарень Покровська.

«Нашої квартири немає. Взагалі. Це диво, що мої рідні залишилися живими. Більше ми не повернемось до Покровська. Я дякую рятувальникам, лікарям, усім, хто допомагав і продовжує допомагати нам», — сказала Ірина, мама Микити.

Сам Микита розповідає, що не памʼятає звуку вибуху. Тільки те, коли він вже лежав у повністю зруйнованій квартирі, придавлений плитою. На щастя, рятувальники дістали Микиту одним з перших.

«Зараз настрій у Микити бойовий. Любить математику, мріє стати інженером та будувати ракети, які літатимуть у космос та захищатимуть Україну. Загалом, з початку повномасштабного вторгнення близько 15% усіх дітей України, які постраждали від війни, пройшли через нашу обласну дитячу лікарню. І це говорить про одне — Дніпропетровщина стала медичним хабом для наших людей з Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької, Херсонської областей. Тому рівень медичної допомоги в наших закладах ми маємо тримати на найвищому рівні», — підсумував Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.

 

IMG_9698

IMG_9719

IMG_9748 (1)

photo1691572987 (2)

photo1691572987 (1)