Новини

В одній із наших обласних лікарень працює новостворений реабілітаційний центр

IMG_5844

Щодня тут надають медичну допомогу пацієнтам, які потребують психологічного та фізичного відновлення.

«У цій лікарні разом з депутатським корпусом обласної ради, ОВА реалізовано проєкт з розбудови мережі реабілітаційних центрів у Дніпропетровській області. Таких центрів буде шість. Це важливо для нас, адже велика кількість бійців, які були мобілізовані, мешкають саме у Дніпрі, Кривому Розі, або у Кам’янському. І раніше було так: нашого бійця стабілізували і відправили на лікування, наприклад, на західну частину нашої держави. Сьогодні ж він може проходити реабілітацію неподалік рідної домівки, поруч зі своїми близькими», – розказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

У реабілітаційному центрі працюють професійні реабілітологи, ерготерапевти, психологи.

«Тут дуже гарні умови. Тож хочеться працювати – зранку до вечора», – каже Ольга Рачиба завідувачка центру фізичної медичної реабілітації обласної клініки.

Артем – сапер. Зараз проходить реабілітацію. Каже, поступово відновлюється.

«Під час занять у реабілітаційному центрі стало набагато ліпше, мені краще», – поділився Артем.

У центрі є все необхідне для якнайшвидшого одужання – сучасні тренажери, медобладнання.

«Раніше доводилося робити все власними силами, власноруч тримати пацієнта, просити колег допомогти, тепер, завдяки новому обладнанню, можна зафіксувати людину, розвантажити і працювати комфортно», – розказав Владислав Солопій – ерготерапевт.

Завдяки сучасній апаратурі реабілітація проходить значно швидше, говорять лікарі.

«Цей апарат призначений для відновлення когнітивних функцій у людей з порушенням функцій мозкового кровообігу, або з травмами головного мозку. Апарат ефективно допомагає пацієнтам», – зауважила Анна Зілінська – лікарка-ерготерапевт.

На Дніпропетровщині продовжують розбудовувати мережу реабілітаційних закладів для військових і цивільних. До кінця 2024-го року подібні центри мають з’явитися, зокрема, у Кривому Розі та Кам’янському.