Новини

Дві громади Дніпропетровської області – Покровська та Васильківська – отримають близько 100 000 доларів на реалізацію своїх важливих проєктів

msg-518201556-199407

Це стало можливим завдяки їх перемозі у конкурсі Програми USAID DOBRE.

«Цього тижня відзначалася десята річниця децентралізації. Програма USAID DOBRE працює в Україні вісім років. Це дуже довгий час, який ми разом пройшли та досягли успіхів. З кожним роком рівень проєктних заявок росте. Цього року проєкти були цікавими та якісно написаними, тож членам журі було складно визначити переможців, але ми впорались», – зазначив Максим Бурдавіцин, заступник керівника Програми USAID DOBRE.

Кошти, зокрема, направлять на облаштування реабілітаційного центру для Покровської, Великомихайлівської і Маломихайлівської територіальних громад та створення сучасного кабінету мамографії – для Васильківської й Дубовиківської.

«Зараз війна, нерви, стрес, у жінок підвищується ризик захворювань та патологій. Тепер вони матимуть можливість пройти мамографію, а лікарня отримуватиме кошти від НСЗУ та за них зможе купувати необхідне нове обладнання. Дякую Програмі USAID DOBRE за довіру та можливість реалізувати важливий проєкт. Я впевнена, що послуга буде користуватися великим попитом», – розповіла Вікторія Варава, спеціалістка з розвитку Васильківської громади.

Дніпропетровська обласна рада та проєкт DOBRE минулого літа підписали Меморандум про співпрацю задля посилення підтримки наших громад.

«Завдяки цій взаємодії також було реалізовано проєкти з облаштування укриттів, оновлення систем водо- та теплопостачання, закупівлі електрогенераторів, комп’ютерної техніки. Надавалася й необхідна гуманітарна допомога потребуючимпродукти харчування, медикаменти, засоби гігієни. Дякую нашим міжнародним партерам за таку потужну допомогу! Разом ми й надалі робитимемо все можливе заради підтримки наших людей та розвитку Дніпропетровщини», – прокоментував Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.

msg-518201556-199408