Новини

Гліб Пригунов: «Бізнес стосунки із Бразилією – наскільки вони можливі, покажуть результати нашого візиту».

IMG_2918

У квітні цього року відбудеться візит української делегації до Бразилії. Її очолить голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов. Взяти участь в роботі делегації також запросили представників бізнесу області.

На робочій зустрічі підприємців ознайомили з можливостями обміну досвідом та налагодження двостороннього українсько-бразильського співробітництва. Сьогодні Бразилія має розвинуту економіку. Вона займає у світі 1 місце у виробництві та експорті кави та цукру. Ринок охоплює 200 млн споживачів. Найбільш розвинута аерокосмічна та гірничодобувна промисловість. Основним напрямком співробітництва з Україною Бразилія вбачає агропромисловий сектор. Серед 10 найбільших аграрних країн саме Бразилія має надзвичайний потенціал для збільшення сільськогосподарського виробництва. Займає 3 місце у світі за кількістю діючих сільськогосподарських підприємств – більше 500 000. Також Бразилія є третьою у світі за об’ємами відновлюваних джерел у електроенергетиці. Цей напрямок також надзвичайно цікавий для підприємців Дніпропетровщини, адже зараз в області активно запроваджується «зелена економіка та зелені рішення у бізнесі».

IMG_2927

Участь у делегації дозволить підприємцям здобути нові контакти та активізувати співпрацю з бразильськими партнерами. Основні зустрічі для представників бізнесового сектору будуть проходити в найбільших промислових та фінансових центрах країни — містах Ріо-де-Жанейро та Сан-Паулу, а також у столиці української діаспори, місті Куритиба.

«У минулому році ми розпочали активну співпрацю з Бразильським урядом. Був відкритий Українсько-Бразильський Центр, почало свою роботу бразильське консульство у Дніпропетровській області, а також в облраді була проведена бізнес-конференція «Презентація економічного потенціалу Бразилії». Вже тоді ми оцінили широкі перспективи спільної роботи у економічній сфері, сподіваюсь, що конкретні її результати ми побачимо вже найближчим часом», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.