Новини

Гліб Пригунов: «Дефіцит поінформованості населення щодо НАТО розпочинаємо зменшувати!».

!IMG_7041

 


Сьогодні в обласній раді Гліб Пригунов провів офіційну зустріч з директором Центру інформації та документації НАТО в Україні Барборою Маронковою. Сторони обговорили безпекову та економічну ситуацію в області, також мова йшла про те, як збільшити рівень підтримки населенням НАТО.
!IMG_7081
Одним з пріоритетів національних інтересів України визначено інтеграцію у євроатлантичний безпековий простір з метою набуття членства в НАТО. Дніпропетровщина – прифронтова область, яка знаходиться постійно у зоні ризику. Саме тому цей напрямок є вкрай важливим — наголошують представники дипломатичної місії. І попри те, що за три роки українці стали більш позитивно налаштовані до євроінтеграційних процесів, все одно і досі існує великий інформаційний дефіцит. Багато людей не розуміють особливості Альянсу і важливість вступу України в НАТО.
!IMG_7087
Гліб Пригунов наголосив: «Зараз нам треба працювати над покращенням обізнаності українців стосовно діяльності НАТО. Треба донести до кожного, що НАТО є не стільки військово-політичною організацією, а перш за все — економічним блоком!».
Першим кроком сторони обговорили створення Центру НАТО у Дніпрі. Такий вже найближчим часом має запрацювати на базі молодіжного центру «Освіторіум». В Школі молодого політика, яка вперше в Дніпрі відкриється 21 червня, фахівці Центру інформації НАТО виступатимуть із лекціями.