Новини

Гліб Пригунов: «Дніпровські спортсмени – яскравий приклад вмотивованості та сили».

IMG_3576

Створення команди резервного спорту, програма підтримки молодих тренерів, популяризація здорового способу життя та спортивних шкіл.  Таке насичене та плідне обговорення проблем спорту та фізкультури відбулося під час урочистого нагородження спортсменів!
Гліб Пригунов вручив державну та особисті відзнаки: Богдану Нікішину, Андрію Говорову, Анні Рижиковій, Анастасії Коженковій. Усі вони гідно представили Україну та вибороли призові місця на Чемпіонаті Європи і світу у різноманітних напрямках – легка атлетика, фехтування, плавання та веслування.
Підтримка активного способу життя та популяризація спорту – це один із пріоритетів роботи Дніпропетровської обласної ради. Цьогоріч фінансування олімпійських видів спорту з обласного бюджету зросло вдвічі. Спортивні об’єкти активно будуються по всій території області. У 2018 році на будівництво закладів фізичної культури виділено 160 млн. грн.
У найближчих планах – створення штатної команди резервного спорту. Такі об’єднання допоможуть обдарованій молоді максимально розвинути свої здібності, досягти високих спортивних результатів та забезпечать комфортний перехід юних хлопців та дівчат до вищого професійного спорту.
Тренерська робота для молоді, як зауважили спортсмени, також важливе питання сьогодні для області і всієї країни. Необхідно створити систему, яка буде стимулювати молодих тренерів працювати тут, а не за кордоном. Це можуть бути як матеріальні, так і соціальні заохочення. Окрім цього, приділили увагу питанню популяризації спорту та певних спортивних шкіл, де можна безкоштовно тренуватись.
Голова обласної ради Гліб Пригунов наголосив, що розвивати спортивну інфраструктуру необхідно збалансовано – як для професіоналів, так і просто для прибічників здорового способу життя: «Наші спортсмени – це люди, які бачать можливості, попри труднощі реалізовують свій потенціал та показують високі результати. Ми прагнемо створити якісну систему спортивного виховання і поступово йдемо до цього. В цьому процесі ми маємо стати справжніми партнерами».
Для зручності підписуйтесь на наш канал в Telegram https://t.me/oblradadnipro

IMG_3449

IMG_3520

IMG_3529

IMG_3580