Новини

Гліб Пригунов: «Там,  де були лише напрямки, сьогодні з’являються якісні дороги».

!IMG_3109

 Децентралізація внесла певні корективи в життя сільського населення.

У селі Сурсько-Литовське Дніпровського району з 2016 року почали ремонтувати дороги. По дві щороку. Цьогоріч на капітальні ремонти доріг виділили майже 14 000 000 грн. За ці кошти асфальтне покриття відновлюють ще на шести вулицях. Голова обласної ради Гліб Пригунов в Сурсько-Литовському особисто перевірив хід робіт.

На своїй сторінці у Фейсбук Гліб Пригунов зазначив, що ремонт доріг на папері – це одна справа. Зовсім інша річ – перевірка якості. «Ми вимагаємо від підрядників гарантію на 5 років. Громада самостійно вирішила, які автошляхи треба ремонтувати першочергово і це великий плюс децентралізації! Завдяки спільній злагодженій роботі всіх рівнів влади, ми бачимо інтенсивне збільшення об’ємів будівництва доріг по області».

Взаємодія місцевої і обласної влади вкрай важлива у питаннях виділення і спрямування коштів. Депутати приймають відповідне рішення на підставі подання депутатів, що відповідають за свої округи.  В даному випадку будівництво доріг – це спільна робота депутата обл. ради Євгена Жадана з місцевою громадою.

 Всього ж по області за цей рік планують відремонтувати 130 доріг у населених пунктах. На це з бюджету передбачено рекордну суму – 1 мільярд гривень. Зараз тривають роботи на трасах державного значення. Ремонтують напрямки на Київ, Запоріжжя, Нікополь, Кривий Ріг, будують об’їздну дорогу. У 2019 році заплановано ремонт доріг між містами і селами. Протягом останніх трьох років капітальний ремонт провели на 500 комунальних дорогах і 70 км трас державного значення.