Новини

Гліб Пригунов: «Національні традиції — це те, що робить нас українцями!»

!_MG_0650

Голова Дніпропетровської обласної ради провів прес-конференцію напередодні етно-фестивалю «Петриківський Дивоцвіт». Гліб Пригунов розповів журналістам про деталі проведення заходу та його важливість для розвитку національної культури.

«Цей фестиваль має надзвичайне значення, особливо для формування національної ідентичності, того, що робить нас українцями, а не кимось іншим. Відрізняє наш народ та представляє обличчя нашої нації перед усім світом!  «Петриківський дивоцвіт» щороку заряджає усіх його гостей потужним зарядом українського духу і характеру», — зазначив голова облради.

«Петриківський дивоцвіт»  2019 – це вже 12 фестиваль. За останні 4 роки захід перетворився зі звичайного ярмарку на масштабний етно-фестиваль, який збирає більше 30 тисяч жителів області та гостей.

Голова обласної ради зробив акцент на тому, що головним завданням є не просто відродження національних традиції, а їх популяризація:

«Ми беремо найкраще з минулого українського народу і спрямовуємо у наше майбутнє. Українські традиції – не шароварщина, як деякі вважають. Вони є надбанням світової культури. Це доводить той факт, що Петриківський розпис та козацькі пісні організація ЮНЕСКО включила до переліку нематеріальної культурної спадщини людства!».

Кожен район та громада Дніпропетровщини на фестивалі зазвичай представлені яскравими і неповторними локаціями. Вони презентують себе піснями, віршами, творчими здобутками, смаколиками, щоразу вражаючи своєю самобутністю.

Цього року плануються виставкові та ярмаркові галявини, дитяча, модна, спортивна та козацька платформи.

«Новинкою цього року стане українська мода – до нас приїдуть навіть з інших областей дизайнери, аби представити свої моделі національного одяку. Окрім того, ми знову йдемо на встановлення рекорду – цього разу з петриківського боді-арту!» — розповів Гліб Пригунов.
Загалом на вас чекатимуть численні локації, виступи зірок української естради, гастрономічна феєрія , конкурси, сюрпризи та багато українських традицій.
На «десерт» ввечері перед гостями виступить відомий гурт «KAZKA»!

Етно-фестиваль «Петриківський дивоцвіт» розгорнеться у перлині нашої області – смт Петриківка 21-го вересня. Як і щороку з центру Дніпра від цирку буде організований трансфер.