Новини

Гліб Пригунов: «Один за всіх, і всі за одного» .

22141240_1708383015847648_8484912337575803753_n

У цьому на власному досвіді переконалася Галина Бунак, мешканка Мар’янки. В обласну дитячу лікарню доставили її доньку зі складним нейрохірургічним діагнозом. Обстеження та лікування маленької Софії стало можливим завдяки проекту «Допомога йде».
Нагадаємо, що проект «Допомога йде» має на меті, аби мешканці прифронтових територій, які не мають змоги лікуватися у своїх лікарнях, проходять лікування в медзакладах Дніпропетровської області. Цей проект відбувається за підтримки ОК «Схід», Дніпропетровської обласної ради та народного депутата Тетяни Ричкової. З початку року лікування в клініках Дніпра пройшли більше сотні дітей з Донецької області.
Хвороба Софії розпочалась у грудні минулого року. Серед основних ознак недуги — постійні головні болі, від яких не рятують жодні знеболювальні, слабкість, низький тиск, запамороченення. «Кожного разу, як дитина чує якісь гучні звуки, вибухи, вона на декілька хвилин втрачає зв’язок з реальністю, немов завмирає», — розповідає Галина. Перші обстеження дівчина проходила в Маріупольській лікарні, адже через бойові дії вона не могла отримати необхідну медичну допомогу в Мар’янці. Саме там у Софії виявили кісту головного мозку. Проте, навіть після видалення кісти, дівчинка не одужала. На даний момент дніпровські лікарі дуже ретельно обстежують дитину, аби встановити точний діагноз. Лікарі відмічають, що її хвороба тісно пов’язана з тими жахіттями, які Софія та її родина пережила в Мар’янці.
«Проект «Допомога йде» демонструє нашу єдність. Для того, щоб всі діти, яким необхідна медична допомога, могли своєчасно її отримати. Саме тому фінансування обласної дитячої лікарні в цьому році було збільшене», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.