Новини

Гліб Пригунов розповів, чим здивує театральний фестиваль «Феєрія Дніпра» цього року.

37861576_1776599189056568_7405911571345440768_n

Ще більше театральних зірок, неймовірний спектр емоцій від акторської гри, 50 тонн декорацій, ще більш ексклюзивний репертуар від професійних труп з різних міст України. Саме таким обіцяє бути головний театральний фестиваль – «Феєрія Дніпра».

Культова подія, яку ініціював та започаткував голова облради Гліб Пригунов, пройде у легендарному місці – театрі ім. Т.Г. Шевченка, що святкує цьогоріч свій сторічний ювілей.
З 29 вересня до 7 жовтня Дніпро огорне культурне захоплення і задоволення. Для глядачів підготували 10 вистав від колективів Києва, Полтави, Запоріжжя, Вінниці, Херсона, Дніпра, які отримали найкращі оцінки і відгуки. Серед «зіркового десанту» можна буде побачити: Аду Роговцеву, Анатолія Хостікоєва, Богдана Бенюка, Наталію Сумську, Сергія Калантая, Олександра Логінова, Світлану Орліченко, Неонілу Білецьку, Ксенію Ніколаєву, Людмилу Смородіну та багато інших видатних акторів!

Вперше за проханнями глядачів цього року на «Феєрії Дніпра» будуть представлені спектаклі сучасних європейських драматургів: Лукаса Берфуса та Костянтина Кеяну.

Також вперше до Дніпра театр ім. Франка привезе виставу «Подорож Аліси до Швейцарії», яка підіймає тему евтаназії. Наймасштабнішу виставу фестивалю «Майстер і Маргарита» зіграє Полтавський театр. У ній задіяно 95 акторів і неймовірна кількість декорацій.

Порадує «Феєрія Дніпра – 2018» і маленьких глядачів. Для дітей окремо підготовлена прем’єрна казка-мюзикл «Хто подолає дракона».
Не обійдеться і без майстер-класів з акторської майстерності. Їх проведуть Богдан Бенюк (акторський напрямок) та Станіслав Мойсєєв (режисура).

Голова обласної ради Гліб Пригунов підкреслив успіх попереднього фестивалю і додав, що цьогорічна програма — дуже насичена: «Я задоволений, що ініціатива проведення театрального фестивалю знайшла відгук у більше ніж 5 тисяч глядачів минулого разу. Сподіваюсь, що «Феєрія Дніпра – 2018» ще більше здивує і сподобається, адже головна мета проведення незмінна — сформувати попит на культуру, оновити театральне життя, а також долучити якомога більшу кількість людей до культурного, цивілізованого і насиченого дозвілля!».

Запрошуємо всіх жителів міста і області долучитися до масштабної культурної події регіону «Феєрія Дніпра -2018». Усі бажаючі зможуть придбати квитки на спеціалізованих сайтах продажу вже з наступного тижня.